Dijkwoning in landelijke stijl

In Nieuw-Lekkerland is deze dijkwoning mét B&B in landelijke stijl gebouwd. In het ontwerp is slim omgegaan met de beperkte bouwmogelijkheden.

De landelijke woning is gelegen tussen twee dijken in. De entree van het woonhuis ligt aan de doorgaande dijk en de achterkant van de woning kijkt uit over een kleine, tweede dijk waarachter de Lek zich bevindt. Bij het bouwen van een dijkhuis heb je onder andere te maken met het ‘profiel van vrije ruimte’. Dit houdt in dat er niet lager gebouwd mag worden dan de gestelde grens. Een kelder bouwen onder een dijkwoning is hierdoor niet altijd mogelijk.

Vooraanzicht dijkwoning in landelijke stijl
Vooraanzicht dijkwoning in landelijke stijl

Slim ontwerp dijkwoning

Deze beperking hebben we op creatieve wijze weten te vertalen naar mogelijkheden. Door onder de dijkwoning een volledige woonlaag als onderhuis te realiseren, is de begane grond hoger komen te staan dan het (entree-) dijkniveau, welke middels een statige trap te bereiken is. Op die manier is er optimaal gebruik gemaakt van de bouwmogelijkheden binnen het bestemmingsplan. Het onderhuis biedt tevens de mogelijkheid om een Bed & Breakfast te integreren, wat een grote wens was van de opdrachtgevers.

Detail dijkwoning in landelijke stijl - natuursteen afdekkers
Detail dijkwoning in landelijke stijl – natuursteen afdekkers

Landelijke dijkwoning

De dijkwoning is gebouwd in landelijke stijl, passend bij de landelijke omgeving. Bij binnenkomst sta je in een ruime vide. De grote dakkapel zorgt voor een extra ruimtelijk gevoel en haalt het daglicht naar binnen. Het ruimtelijke gevoel wordt binnen doorgetrokken door de ruime opzet van woonkamer en woonkeuken. Dezen zijn met elkaar verbonden door een schuifpui.

Op het dak van het onderhuis is een royaal terras gerealiseerd voor de hoofdbewoners welke toegankelijk is vanuit zowel de woonkamer als de woonkeuken. Verder zijn er bij dit dijkhuis verschillende landelijke details terug te vinden, zoals de houten luiken bij de ramen, het warm gekleurde metselwerk en de hoogwaardige afwerking.

Straatbeeld landelijke dijkwoning
Straatbeeld landelijke dijkwoning

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur