Start verkoop ‘De Wilhelminahoeve’

Het project ‘De Wilhelminahoeve’ in Cothen biedt ouderen een unieke landelijke leefruimte, waarbij vier prachtig verbouwde woningen gezamenlijk 10.000m² grond delen. Zonder het karakter van de oude boerderij aan te tasten, zijn er vier woningen gerealiseerd voor een sociaal woonconcept met grote belangstelling.

936 1080x720 (1)

Het project ‘De Wilhelminahoeve’ in Cothen is in de verkoop gegaan. Voor vier woningen waren ruim tachtig inschrijvingen. Wat zo uniek is aan dit project: het biedt een landelijke leefruimte aan ouderen die samen ruim 10.000m2 grond delen en elk hun eigen woning hebben in een prachtig verbouwde stal.

Erfdelen

In samenwerking met ontwikkelaar Cambio Creations maakten wij een plan voor de herbestemming van een oude boerderij. Zonder ingrijpende veranderingen in de omgeving of in het karakteristieke uiterlijk van de boerderij, is er in het pand ruimte gemaakt voor vier woningen voor een uniek sociaal woonconcept: erfdelen. Als bureau zoeken we altijd naar een duurzame manier van bouwen, met aandacht voor de bestaande bebouwing en de huidige omgeving. Dit project laat zien dat er prachtige mogelijkheden zijn om agrarisch vastgoed een nieuwe bestemming te geven.

Inschrijvingen

Voor ouderen die willen wonen in een rustige en natuurlijke omgeving, biedt dit project een veelheid aan voorzieningen. De inrichting en kwaliteit van de tuin en de beschikbare voorzieningen liggen vast. De bewoners zullen samen beslissen over het onderhoud van de tuin en de manier waarop de faciliteiten (zoals bijvoorbeeld de moestuin) gebruikt worden. Ook is het mogelijk zorg op afroep te ontvangen. Dat er grote vraag is naar deze sociale woonvorm werd duidelijk na de eerste aanmeldingsronde: er kwamen ruim tachtig inschrijvingen voor de eerste fase van dit project.

937 1440
Visualisatie van het ontwerp

We werkten al eerder samen met Cambio Creations. Voor dit project verzorgden we het ontwerpproces van de verbouwing en de inrichting van het buitenterrein. Ook regelden we het proces rondom het aanvragen van de vergunningen.

Tweede fase

Binnenkort starten de inschrijvingen voor de tweede fase van dit project, waarbij op deze unieke woonplek nogmaals vier woningen te koop worden aangeboden. Momenteel werkt ons architectenbureau aan de verdere uitwerking hiervan.

936 1080x720 (1)
Impressie van een van de woningen

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur