Nieuwbouw Montapacking

In de vestiging van Montapacking in Gorinchem is het ontwerp voor de nieuwbouw van de hoofdvestiging in Molenaarsgraaf gepresenteerd aan omwonenden. Deze locatie werd een jaar geleden getroffen door een brand. Er vielen geen slachtoffers. Het gebouw kon echter wel als verloren worden beschouwd.

Montapacking Molenaarsgraaf bedrijfspand architect Bikker

Met opgeheven hoofd nam Montapacking het initiatief om met ons een plan te ontwikkelen voor een geheel nieuwe vestiging met kantoor op deze unieke locatie aan de rand van de polder.

Brand Montapacking Molenaarsgraaf
Brand Montapacking Molenaarsgraaf in september 2018

Opslagruimte

In het ontwerp maken we zoveel mogelijk gebruik van de fundering van het voormalige gebouw. De bouwmogelijkheden binnen het bestemmingsplan zijn hierbij optimaal benut om zoveel mogelijk opslagruimte voor het bedrijf te creƫren. De opslagruimte is nodig voor de logistieke afhandeling die Montapacking vanuit heel Nederland verzorgt voor ruim 450 webwinkels.

Montapacking Molenaarsgraaf bedrijfspand architect Bikker
Ontwerp nieuwbouw Montapacking Molenaarsgraaf

Architectuur

In de architectuur is voor het kantoorgebouw gewerkt met hout, staal en glas als passende materialen nabij het open polderlandschap. De vormgeving van de warehouses is terughoudend. Middels horizontale belijning wordt de hoogtewerking aan de rand van de polder en de aangrenzende woonwijken visueel gebroken. Het geheel wordt omzoomd met een groene inrichting van bomen, gras en een parkeerterrein in een parkachtige setting.

Straatbeeld ontwerp Montapacking Molenaarsgraaf
Straatbeeld van het ontwerp

2021

Momenteel worden de plannen door ons in 3D uitgewerkt in BIM-modellen en bouwkundige tekeningen. De planning is dat de hoofdvestiging in januari 2021 in gebruik genomen gaat worden.

Zie ook: ‘Montapacking presenteert nieuw hoofdkantoor aan omwonenden’

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur