Nieuwbouw Bike Totaal G. IJzerman

In Ottoland zijn de plannen gepresenteerd voor de nieuwbouw van Bike Totaal G. IJzerman. Het ontwerptraject is afgerond en de voorbereiding van de bouw is gestart.

Nieuwbouw fietsenwinkel appartementen ijzerman ottoland straatbeeld

In 2018 werd ons gevraagd om een globale schets te maken voor de nieuwbouw van een fietsenwinkel met hierboven enkele appartementen. Het uiteindelijke gebouw zal hier qua vorm en uitstraling weinig van afwijken. Cees IJzerman, eigenaar van fietsenwinkel Bike Totaal G. IJzerman gaf ons het vertrouwen om op deze unieke plek, aan de rand van het polderlandschap, een passend gebouw te ontwerpen. Het programma van eisen was ambitieus. Niet alleen moest het pand ruimte bieden aan een ruime fietsenwinkel, ook wilde hij er een brood- en kaaswinkel in onderbrengen, vijf appartementen, een bedrijfswoning en een ruime zolder om een fietsenvoorraad te kunnen stallen.

Initiatiefnemers op de locatie foto via het kontakt
Initiatiefnemers op de locatie foto via het kontakt

Natuurlijke materialen bij Bike Totaal

Het ontwerp kenmerkt zich door zijn schuurachtige vorm. Deze heldere, sobere vorm past goed aan de rand van de open polders. Door te werken met natuurlijke materialen zoals steen, hout, glas en zink gaat het gebouw op in zijn omgeving. De bovenbouw is aan de buitenzijde bekleed met donker hout. Hierdoor komt het pand minder omvangrijk over, terwijl het toch de nodige ruimte kan bieden. De appartementen zijn ruim en hebben een groot terras op het westen. Bijna alle appartementen zijn anders en bieden allemaal hun eigen kwaliteiten. Aan de oostkant is een ruime, deels overdekte galerij ontworpen die ontsluiting biedt naar het openbare terrein.

Nieuwbouw fietsenwinkel appartementen ijzerman ottoland
Impressie van het eindresultaat

De eerste schetsen van de nieuwbouw waren meteen raak

De fietsenwinkel heeft in de nieuwe situatie een oppervlakte van bijna 450 m2. De brood- en kaaswinkel krijgt een oppervlak 200 m2. Voor het gebouw wordt een ruim parkeerterrein aangelegd met 36 parkeerplaatsen. De appartementen en de winkel worden gasloos gebouwd en voorzien van zonnepanelen.

Nieuwbouw fietsenwinkel appartementen ijzerman ottoland straatbeeld
Straatbeeld nieuwbouw fietsenwinkel met appartementen in Ottoland

De opdrachtgevers vertellen over ons werk: “We hebben onze wensen neergelegd bij Architektenburo Bikker en de eerste schetsen waren meteen raak. Alles wat we wilden was erin opgenomen én het had een mooie, landelijke uitstraling, die heel goed past op deze plek.”

Zie ook: ‘We blijven op de Vuilendam’ – interview
Zie ook: ‘Cees en Marije IJzerman maken droom waar’ – interview.

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur