Herbestemming rijksmonument

In Moordrecht staat een voormalig gemeentehuis aan de Dorpsstraat. Het pand heeft een beschermde status als rijksmonument. Ons architectenbureau heeft opdracht gekregen om drie woningen in het pand te creƫren. Het pand is gebouwd in het tweede kwart van de 19e eeuw.

raadhuis moordrecht oude situatie

Rond het derde kwart van de 20e eeuw is het pand uitgebreid aan de achterzijde. De laatste jaren is het pand in verval geraakt door de exploitatie van een restaurant in het pand. Onze opdrachtgever – Huisstijl Wonen uit Rotterdam – kocht het pand met het doel om het een nieuwe bestemming te geven met woningen. Deze nieuwe bestemming zal ervoor zorgen dat het pand op de lange termijn bewaard en goed onderhouden zal worden.

huidige situatie
Huidige situatie – voorafgaand aan de verbouwing
raadhuis moordrecht oude situatie 1
De oude situatie van het Raadhuis

Zicht op de IJssel

Aan de achterzijde van het pand is zicht op de rivier de IJssel. De plattegronden van de woning willen we zo ontwerpen, dat elke woning hier zicht op heeft. Door drie ruime woningen in het pand te ontwerpen, wordt het pand niet overvraagd. De woningen worden allemaal levensloopbestendig ontworpen. Er wordt een lift ingepast en de woningen zullen gelijkvloers zijn. Er zal inpandig ruimte zijn voor bergingen en het opladen van elektrische fietsen. Voor elke woning wordt een eigen buitenruimte ontworpen.

Zie ook: ‘Raadhuis wordt ‘paleis‘ (uit: Hart van Zuidplas)

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur