Ontwerpen van een nieuwe woning

Het bouwen van een woning is een leuk en uitdagend traject. U staat voor veel keuzes en weet misschien niet waar te beginnen. Als architectenbureau zijn wij uw gids door het gehele traject. We nemen u stap voor stap mee in het proces, van grove naar fijn, en maken samen alle keuzes.

Team Architektenburo Bikker BV
Ons team

Schetsplan

De eerste creatieve ideeën worden door weergegeven in een schetsplan. Voordat we voor u een schetsplan kunnen maken hebben we één of meerdere gesprekken waarin we uw wensen, ideeën, uitdagingen en ambities met duurzaamheid bespreken. Hoe beter we u kennen, hoe beter we een nieuw ’thuis’ voor u kunnen creëren. Omdat we u een ‘thuis’ ontwerpen streven we naar een goede match, een fijne ‘klik’. Het ontwerpen van een nieuwe woning bestaat uit meerdere stappen. Na een vooronderzoek van de locatie en het vastleggen van de uitgangspunten starten we met schetsen.

Schetsontwerpen Architektenburo Bikker BV
Schetsontwerpen Architektenburo Bikker BV
Schetsontwerp van een plattegrond van een schuurwoning
Schetsontwerp van een plattegrond van een schuurwoning

Uitwerking

Na de schetsfase werken we de plannen gedetailleerd uit. We werken ook hierin altijd van grove naar fijn in een tempo wat bij u past. Hierna kunnen we voor u de benodigde vergunningen aanvragen. Tijdens deze uitwerking begeleiden we u graag in alle keuzes voor materialen, duurzaamheid, installaties, etc.

Uitwerking van uw plannen
Uitwerking van uw plannen

Bouw

Nadat de vergunningen zijn afgegeven, kunnen we u aanvullend begeleiden in de voorbereiding en uitvoering van de bouw. Als architect zijn we hierin geheel onafhankelijk. We zijn dus in staat om bij het ontwerpen van een nieuwe woning uw plan bij meerdere aannemers voor een offerte aan te bieden en u te vertegenwoordigen tijdens de bouw. Ook kunnen we het plan bespreken en afstemmen met één vooraf gekozen aannemer waar u graag mee samen wilt werken. Deze werkvorm wordt ook wel een bouwteam genoemd.

aanpasbaar-gebouw
Begeleiding van het bouwproces

Ook maken we in deze fases met u en de aannemer keuzes over de gewenste afwerkingen, planning, garanties, etc. Onze rol tijdens dit proces is geheel op maat in te vullen. Wij kunnen zowel adviseren als coördineren, ontzorgen of bijspringen indien nodig. Ook tijdens de bouw kunnen we uw project begeleiden en toezien op een juiste uitvoering.

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur