22 appartementen Schoonenburgh

Dit appartementengebouw is ontworpen op Landgoed Schoonenburgh in Nieuw-Lekkerland. Op deze locatie werden de 22 appartementen gerealiseerd, geheel passend bij het aangrenzende polderlandschap.

De appartementen op Landgoed Schoonenburgh zijn gelegen tussen het bosgebied en het open polderlandschap. De uitstraling verwijst naar de beeldbepalende schuurvormen uit het polderlandschap. De natuurlijke materialen zoals het rieten dak en de houten gevelbekleding geven het gebouw naast een goede inpassing ook een luxe, duurzame en vriendelijke uitstraling.

Landelijke architectuur appartementen nieuw lekkerland
Landelijk gelegen appartementen op Landgoed Schoonenburgh

Landelijke architectuur

De architectuur sluit qua kleur, materialen en vorm van de bouwvolumes goed aan op de omgeving. De mooi gelegen, open westzijde van het appartementengebouw is geopend met balkons, loggia’s en grote glaspartijen. Het gebouw is voorzien van zonnepanelen welke in de nok van het gebouw weggewerkt zijn. De houten gevelbekleding is verticaal bevestigd. Hierbij heeft de onderste bouwlaag een andere plankenstructuur meegekregen. Door deze horizontale gelaagdheid sluit het gebouw natuurlijker aan op het omliggende landschap. Ook breekt dit de hoogtewerking van het gebouw. Op de hoeken en op elk stramien van het gebouw zijn verticale, blank houten stroken gemaakt die een mooi contrast vormen met de zwarte, houten planken op de gevel.

landgoed schoonenburgh nieuw lekkerland 1
Mooie aansluiting en overgang van de appartementen naar het polderlandschap

Bijgebouw in stijl

Het vrijstaande bijgebouw is geheel in stijl mee-ontworpen met het appartementengebouw. Ook dit gebouw is voorzien van een rieten dak en zwarte, houten gevelbekleding. De vrijstaande woning die vooraan op het perceel gerealiseerd is, mochten wij eveneens ontwerpen. De gebouwen zijn als het ware ‘familie’ van elkaar; dezelfde principes qua architectuur, materiaal en details zijn ook bij deze woning toegepast.

Landelijke architectuur appartementen rieten dak zwarte planken
Van links naar rechts: vrijstaande berging, vrijstaande (schuurwoning), appartementengebouw
Landelijke appartementen schoonenburgh
Landelijke appartementen op Landgoed Schoonenburgh in Nieuw-Lekkerland

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur