Wonen op Birckhoeve

In Rijswijk is gestart met de verkoop van drie woningen in een bestaande boerderij. Het project 'Wonen op Birckhoeve' is ontwikkeld binnen een uniek concept.

Huidige situatie

Dit unieke concept is van de organisatie ‘Steenvlinder BV’ uit Den Haag. Binnen dit concept worden de woningen verkocht met de nodige nutsaansluitingen en een meterkast. Binnen dit casco kunnen kopers geheel zelf of met een aannemer een droomwoning creëren. Rondom de woningen zijn open weilanden, een unieke ligging dus gezien het feit dat de woningen qua voorzieningen op loop- en fietsafstand liggen van Rijswijk, Delft en Den Haag.

Kluswoningen boerderij Rijswijk Steenvlinder Birckhoeve
Schetsontwerp vogelvlucht kluswoningen in een boerderij te Rijswijk

De meest linkse woning met de rieten kap is eerder door ons bureau verbouwd. De woning rechts daarvan wordt als huidige woning verkocht. De daarnaast gelegen schuur wordt gesplitst in twee wooneenheden met twee grote dakkapellen. Op het erf worden aanvullend nog enkele volumes ontwikkeld. Deze ontwikkeling bevindt zich echter nog in een vroeg stadium.

Huidige situatie
Huidige situatie

Het uitgangspunt in het ontwerp was het toepassen van een heldere, sobere vormgeving die onder andere refereert aan de vroegere hooiluiken en dakkapellen die hiervoor gemaakt werden. De woningen zijn reeds in de verkoop gezet; de omgevingsvergunning voor het verbouwen is in procedure.

Schetsontwerp nieuwe erfinrichting
Schetsontwerp nieuwe erfinrichting

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur