Start bouw schuurwoning

In Nieuw-Lekkerland is gestart met de bouw van een schuurwoning op landgoed Schoonenburgh. De woning is onderdeel van het totaalplan van deze woning met nog een appartementengebouw met 22 appartementen.

De bouw van de appartementen staat ook op het punt om te starten. De voorbereidingen hiervan zijn in volle gang. Ons bureau is verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitwerking van zowel de schuurwoning als ook het appartementengebouw. De ontwikkeling van het landgoed startte met een visie voor hoe de reeds geplande bebouwing optimaal in het landschap ingepast zou kunnen worden. Hierbij werd gebruik gemaakt van de kwaliteiten van het omliggende landschap en de manier waarop er in de regio van het plan omgegaan wordt met omvangrijke bebouwing.

Nieuw te bouwen schuurwoning
Nieuw te bouwen schuurwoning

Het volgen van het slagenpatroon van het landschap en het werken met natuurlijke, duurzame materialen zijn voor beide plannen het uitgangspunt geweest. Dit resulteert in een goede inpassing van de bouwplannen in het landschap.

Appartementen op landgoed Schoonenburgh
Naastgelegen appartementen op landgoed Schoonenburgh

De vrijstaande woning is van het type ‘schuurwoning’; een sober schuurvolume met een eigentijdse invulling qua materialen, architectuur en plattegrond. De overstekende dakvlakken vormen een geleidelijke overgang van de bebouwing naar het open polderlandschap.

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur