Bouwkavels Vlist

Ons bureau is gevraagd om een visie te creëren voor het voormalige bedrijventerrein van de organisatie Kruiswijk in Vlist. Na de verhuizing van het bedrijf kwam het terrein vrij en is er een plan gemaakt voor woningbouw. De verkoop van de kavels is inmiddels gestart.

Landelijke-twee-onder-een-kapwoning

Op deze unieke locatie tussen Schoonhoven en Haastrecht ligt de oude dorpskern Vlist. Op de polderwegen is zicht op het polderlandschap van de Krimpenerwaard. Het riviertje ‘de Vlist’ loopt door het plaatsje heen en grenst aan twee bouwkavels van het plan. Het totale plan omvat de realisatie van vier twee-onder-een-kapwoningen en drie vrijstaande woningen. Van deze laatste categorie zijn er reeds twee ontworpen door ons bureau in de vorm van zogenaamde ‘schuurwoningen’. Voor de woningen aan beide zijden van de weg ontwikkelde we een visie hoe de opzet van de bebouwing zou moeten zijn en welke richtlijnen er aan de kopers van de kavels meegegeven zouden moeten worden.

Situatietekening Vlist
Situatietekening bouwkavels Vlist met hierop de 5 bouwkavels aangegeven

Eigen ontwerp

De kopers van de bouwkavels zijn vrij om hun droomwoning te realiseren op één van de kavels. Omdat we als architect de locatie goed kennen, kunnen we voor de kopers een passende woning ontwerpen die alle kwaliteiten van deze locatie optimaal benut.

Landelijke-twee-onder-een-kapwoning
Impressie van de mogelijkheden op één van de bouwkavels: een landelijke-twee-onder-een-kapwoning

Schuurwoning

Voor twee bouwkavels zijn reeds woningen ontworpen. De ontwerpen hebben het karakter van een zogenaamde ‘schuurwoning’. Een schuurwoning wordt ontworpen als een eenvoudig volume van een bouwlaag met een kap. De gevels worden veelal ingevuld met eigentijdse materialen zoals glas en een combinatie van steen of hout. Door de traditionele vorm van een schuur te combineren met moderne architectuur ontstaan woningen die passend zijn in een polderlandschap.

Voorbeeld van een schuurwoning, ontworpen door ons architectenbureau

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur