Start verkoop 9 woningen ‘De Kerktoren’

In Groot-Ammers is de verkoop gestart van het nieuwbouwproject 'De Kerktoren'. In opdracht van projectontwikkelaar Herkon hebben we voor deze locatie de invulling ontworpen, zowel stedenbouwkundig als het ontwerp van de uiteindelijke woningen.

Het project omvat 9 ruime eengezinswoningen aan de Kerkstraat in Groot-Ammers, verdeeld over 2 bouwblokken.

Ruim en duurzaam

De woningen zijn in de basis ruim en duurzaam ontworpen. De diepte van de woningen is standaard 10 meter. De breedte variëert van 5,10 meter in het blok met 6 woningen tot 5,4 meter in het blok met 3 woningen. Aanvullend is het mogelijk de woning met kopersopties zoals aanbouwen en dakkapellen uit te breiden. Qua energieprestatie zijn de woningen door de ontwikkelaar al opgezet naar de toekomstige eisen van 2015.

Tijdens een feestelijke kerkdienst werd stilgestaan bij de geschiedenis van de kerk, de verbouwing en de nieuwe situatie. Als architect en interieurarchitect hebben we deze verbouwing ontworpen en hiervan de verdere uitwerking begeleid.

Eigentijdse uitstraling

Onze opdracht was om een verbouwing te ontwerpen waarmee de kerk een eigentijdse uitstraling zou krijgen. Ook was er de wens om het gebouw flexibel te kunnen gebruiken. We hebben dit gedaan door de oriëntatie van de kerkzaal te draaien. Ook is de galerij verwijderd uit het gebouw. Alle interieurelementen zoals de zitplaatsen, het podium, de wanden, verlichting en meubels zijn vervangen of hebben een vernieuwde, eigentijdse uitstraling gekregen.

Openheid

De kerkelijke gemeente had ook de wens om meer openheid uit te stralen naar de omliggende woonwijken. We hebben dit gebruikt als aanleiding om met glas een nieuw entreegebied te ontwerpen. Hierdoor is er een open relatie met buiten ontstaan en is het gebouw laagdrempeliger geworden voor een bezoek.

Het centrum is gevestigd in een oude kerk die hiervoor een herbestemming onderging. Ons bureau verzorgde voor dit project het interieurontwerp, de technische uitwerking, de vergunningsaanvragen en ondersteunde de subsidie-aanvragen.

Holwerd Wadloopdorp

Ons bureau is sinds enkele jaren betrokken bij de toeristische ontwikkelingen in Holwerd. Holwerd wordt door velen voorbijgereden wanneer men naar de boot naar Ameland reist. Dit potentieel wordt benut door een integraal plan van lokale ondernemers, velen vrijwilligers, de gemeente, de provincie en ons bureau als mede-vormgever van de diverse ideeën.

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur