Kerk bouwen of verbouwen

Al sinds 1983 ontwerpen wij allerlei soorten kerkgebouwen (nieuwbouw, verbouw, restauratie en interieur). Als architect én interieurarchitect creëren we binnen én buiten een totaalbeeld wat past bij de bezoekers en de doelstellingen met hun gebouw.

Elke kerk is uniek voor zijn gebruikers. Enerzijds biedt een kerk een veilige haven voor zijn gemeenteleden en anderzijds is het een uitnodigende, toegankelijke plek voor bezoekers waar iedereen zich welkom mag voelen. Een kerk bouwen of verbouwen is daarom een verantwoordelijke taak.

architect kerk
Schetsontwerp kerk

Een kerk bouwen of verbouwen

Een kerk wordt niet alleen gebruikt voor diensten, maar ook voor allerlei andere activiteiten die door de gemeente binnen het gebouw georganiseerd worden. Door multifunctioneel gebruik van kerkgebouwen spreken gemeenten steeds vaker van een kerkelijk centrum. Daarnaast is binnen een gemeente de betrokkenheid van gemeenteleden erg groot. Als architectenbureau arrangeren en combineren wij deze aspecten aan de hand van uw voorwaarden voor het (ver)bouwen van de kerk. Het brengen en het uitdragen van het Woord staat hierin centraal.

Inrichting kerk
Inrichting kerk

Wat kunnen wij voor u betekenen met uw kerk?

Wij zijn zowel BNA architect als BNI interieurarchitect, deze combinatie benutten we op drie manieren bij het verbouwen van kerken.

  1. Samenhang in het ontwerp tussen binnen en buiten
  2. Een waardige en passende beleving en sfeer in het gebouw, passend bij de gebruikers
  3. Deskundig en creatief advies over de invulling en afwerking van het interieur

 

Ontwerp kerk
Ontwerpplan kerk

Proces verbouwen van kerken

We hechten veel waarde aan de grote betrokkenheid van de gemeenteleden bij het (ver)bouwen van kerken. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in eventuele zelfwerkzaamheid tijdens de bouw. Bij bouw- of verbouwtrajecten van een kerk starten we met een oriëntatie op de bestaande situatie en reeds uitgevoerde onderzoeken. Wij vinden het prettig om hierbij één of meerdere diensten te bezoeken. Veelal starten we een advies op met enkele schetsen. Afhankelijk van de wensen, kunnen wij het project als architect van begin tot eind begeleiden. Van het ontwerp tot de (technische) uitwerking en bouwbegeleiding.

kerk architect
Kerkklok detail van de Bethabara kerk
Verbouwen kerk
Interieur kerk Voorthuizen tijdens een concert

Wij zien deze begeleiding als een belangrijk aspect van ons werk. Juist bij kerken is het namelijk belangrijk dat alles zorgvuldig op elkaar afgestemd wordt. Het gebouw aan de buitenkant, het interieur aan de binnenkant en de inrichting zijn als één geheel ontworpen. Het wordt pas één geheel als alles op elkaar afgestemd wordt. Zo krijgt een kerkgebouw extra kwaliteiten waardoor het straks beter functioneert voor jullie diensten, alle activiteiten die in het gebouw georganiseerd worden maar ook in de openheid naar buiten toe.

Ervaring kerk bouwen of verbouwen

Ons bureau stelt zijn creativiteit, kennis en ervaring al sinds 1983 ten dienste van kerken. Samen met u als gemeente maken wij zowel nieuwbouw, uitbreiding, restauratie als renovatie mogelijk. Als architect en interieurarchitect zijn wij ervaren en bekwaam in het realiseren van totaaloplossingen voor kerkgebouwen en kerkelijke gemeenten.

Kerk bouwen
Maranatha kerk

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur