CPO – Collectieve opdrachten

Bij CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) kopen particulieren als groep bouwgrond om woningen of appartementen te (laten) bouwen. Als architect en CPO begeleider hebben wij ervaring met 13 CPO projecten.

Door Architektenburo Bikker in te schakelen bij CPO verloopt de samenwerking goed en is het ook eenvoudig om de juiste keuzes te maken. Bijvoorbeeld de keuzes ten aanzien van materialen, aannemers, bouwtechnieken en duurzaamheid. Doordat u zelf de samenwerkingspartners kiest, kan een project op maat en bovendien voordeliger gerealiseerd worden. Wij verzorgen het gehele proces samen met u. Niet alleen de voorbereiding, maar ook het ontwerp en de uitvoering van de bouw zijn fases waarin wij u begeleiden.

Particulieren kopen als groep bouwgrond om woningen of appartementen te (laten) bouwen

Interactief samenwerken

Ten eerste zullen wij ons verdiepen in uw CPO groep en de verschillende toekomstige bewoners. Alle ideeën zullen verzameld worden, zodat er een goed beeld kan worden gevormd de gezamenlijke wensen. Wij bieden ondersteuning in het opzetten van een CPO vereniging, passende statuten, een huishoudelijk reglement en een juiste vergaderstructuur. Omdat iedere huiseigenaar andere wensen en verwachtingen heeft zal ons team een prachtige combinatie van wensen voor u kunnen maken, zowel in het proces als in het ontwerp. Door onze ervaring en kennis zijn wij in staat om het beste advies te geven. Denk hierbij aan keuzemogelijkheden in materialen, bouwtechnieken, duurzaamheid, plattegronden en diverse opties. Door de interactie ontstaan van de meest creatieve ideeën met het gewenste resultaat waar iedereen zich in kan vinden.

CPO - samen, en toch ieder zijn eigen ontwerp

Enthousiast team

Ons team is gespecialiseerd in CPO, heeft alle benodigde kennis en kan u met raad en daad terzijde staan. Denk hierbij aan:

 • Projectadvies
 • Contractvorming gemeente en adviseurs
 • Procesbegeleiding
 • Ontwerp
 • Projectleiding
 • Kostenbeheersing
 • Bouwvoorbereiding
 • Bouwbegeleiding

Omdat wij graag zoveel mogelijk toekomstige huiseigenaren spreken, presenteren wij onze plannen graag in de avonduren op doordeweekse avonden. Door deze persoonlijke interactie kunnen wij u tijdens het gehele proces van de nodige informatie voorzien en kunnen wij antwoord geven op al uw vragen en u direct persoonlijk van een advies voorzien.

Samenhang in ontwerpen

Onze CPO ontwerpen kenmerken zich in de samenhang. Doordat wij als architect en ook als interieurarchitect werken is dit voor ons een logisch proces en denken wij graag verder voor het beste eindresultaat. De binnen- en de buitenzijde van een project zouden een samensmelting moeten zijn en de juiste sfeer uitstralen. Een vervlechting waar alle toekomstige bewoners zich goed bij voelen. Hierbij wordt ook de tuin- en terreinindeling meegenomen in de schetsen, zodat een juist visueel beeld gevormd kan worden. Dit proces kost tijd, waarbij goed luisteren en het verplaatsen in u als opdrachtgever onze grootste waarde is.

CPO Stolwijk gevelaanzicht
CPO Stolwijk gevelaanzicht

Meerwaarde in CPO

Doordat wij de wensen van onze klanten ten allen tijde voorop stellen zullen wij een waardevolle bijdrage zijn in uw toekomstige CPO project. Wij hebben een dienende taak waarin wij de ontwerpen maken waarbij u zich thuis zal voelen. Wij vertalen uw ideeën naar ontwerpen waarin u zich herkent en waar wij samen trots kunnen zijn op het resultaat wat wij gezamenlijk neer gaan zetten. Uw toekomst ontwerpen en realiseren wij in het heden, met alle mogelijke adviezen en kennis die wij in huis hebben.

Ervaring

Inmiddels hebben wij 13 CPO projecten gerealiseerd in Nederland. Hierin zijn wij vanaf het eerste uur betrokken bij de initiatiefgroep en hebben wij de volledige projecten afgerond. Onze expertise kenmerkt zicht door de diversiteit aan onder andere de volgende typen projecten:

 • Eengezinswoningen
 • Twee-onder-een-kapwoningen
 • Seniorenwoningen
 • Benedenwoningen
 • Senioren appartementen
 • Vrijstaande woningen
Jaren 30 woning met dwarskap in CPO project Schiedam
Jaren 30 woning met dwarskap in CPO project Schiedam

Adviserende rol

Naast onze ontwerpwerkzaamheden als architect adviseren en begeleiden wij CPO project groepen ook in de procesbegeleiding als CPO adviseur. De efficiënte combinatie zorgt voor extra duidelijkheid en een goede communicatie tussen opdrachtgevers, aannemers en gemeentelijke instellingen. Deze sleutelrol nemen wij graag op ons, zodat alle processen vlot zullen verlopen.

Duurzaam CPO project

Duurzaamheid is meer dan alleen energiebesparing. Het denken op de lange termijn en rekening houden met de toekomst zijn zaken waarin in een vroeg stadium rekening gehouden dient te worden. Door het bewust kiezen voor duurzame materialen en bouwtechnieken wordt de duurzaamheid van een woning verhoogd. Ook te gebruiken installaties in woningen zorgen voor het beste rendement. Wij zijn altijd op de hoogte van de nieuwste technieken en adviseren u daar graag in. Ook voor ons is duurzaamheid een groot goed en werken graag mee aan een duurzame toekomst voor uw CPO project. De energieprestatie van uw woning berekenen wij in eigen beheer, waarin onze uitdaging altijd is om woningen duurzamer te maken dan huidige geldende energienormen.

cpo stolwijk gevels
Gevelaanzicht CPO stolwijk

Slim en creatief in ontwerpen en budgetten

Binnen een CPO heeft iedere toekomstige bewoner zijn eigen wensen en budgetten. Daarmee zullen wij altijd slim en creatief omgaan, zodat wensen en budgetten samen zullen komen. Hierdoor is het mogelijk om binnen een CPO project woningen te bouwen met bijvoorbeeld verschillende volumes, eigenschappen en extra’s. Uw budget, smaak en levenssituatie zijn daarbij onze inspiratie. Zo ontstaat er een wijk of complex die aan alle wensen voldoet en waar iedereen zich thuis voelt. Het stroomlijnen van het gehele CPO proces kunt u met een gerust hart aan ons team overlaten.

Kosten van een architect voor CPO project

De kosten van onze diensten hangen uiteraard af van het type project en de omvang hiervan. Ook is het van belang in kaart te brengen wat de diversiteit is in begrotingen, wensen en woningtypen. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke mate van begeleiding nodig is. Hetzelfde geldt voor de keuze tussen een bouwteam of het aanbesteden een rol in onze opdrachtvorming. Vaak is er zelfs een mogelijkheid om iemand met de juiste capaciteiten in de CPO groep een aantal zaken te laten uitvoeren.

Eerste paal CPO Langerak

Ervaringsdeskundige

Binnen onze organisatie is Josia Bikker hèt aanspreekpunt voor alle CPO projecten. Hij spreekt graag met u af en deelt zijn eigen persoonlijke ervaringen met u. Josia was zelf ook eerder deelnemer van een CPO project. Zowel procesmatig als adviserend zal hij een grote meerwaarde blijken binnen uw eigen CPO project. Daar wij werken met een team van specialisten die ingezet kunnen worden op ieders eigen deskundigheid, kunnen wij u voor, tijdens en na uw eigen CPO project op ieder gebied ter zijde staan. Heeft u een vraag of wilt u direct een afspraak maken?

Contact

Door middel van een vrijblijvend gesprek kunnen wij nog meer van onze kennis met u delen evenals ons enthousiasme voor ons vak. Heeft u of bent u van plan een CPO project te starten? Neem dan gerust contact met ons op. Uiteraard kunt u ook telefonisch een afspraak maken op 0184 – 66 12 38 om de eventuele mogelijkheden te bespreken.

> Lees ook eens: ‘Geen bonje maar bouwen met de buren’ op nu.nl

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur